Poster the 2 popes 500x741

The Two Popes

Regie: Fernando Meirelles

Cast: Anthony Hopkins en Jonathan Price

Duur: 126 minuten

 

The Two Popes toont een fictieve ontmoeting tussen de vorige , nog levende paus, Benedictus, en de huidige paus, Franciscus.  Een verzonnen rendez-vous, waarin veel problemen, het misbruikschandaal en de botsing tussen de conservatieve en meer liberale stromingen binnen de katholieke kerk,  uitvoerig aan de orde komen.

De enorme energie en humor in deze pausenfilm is voor een groot deel te schrijven op het conto van de twee acteerkanonnen, Sir Anthony Hopkins – Benedictus – en Jonathan Pryce, Franciscus. De film zit vol geestige momenten – een pizza die verorberd wordt in de Sixtijnse kapel, een voetbalwedstrijd die de twee pausen gebroederlijk op de bank gezeten volgen – maar blijft constant een ernstige ondertoon houden.

De tragiek van het pausdom wordt hier in alle openheid getoond, als kijker word je volledig meegenomen in deze adembenemende film die zeer realistisch lijkt, maar ongetwijfeld van A tot Z verzonnen is. Dat de kijker het zonder meer accepteert zegt alles over de kwaliteit van script en acteurs.